31/1


Nu blir det en sjujäkla snabb uppdatering för min dator dör snart... Jag tänkte berätta om en rolig händelse som jag än idag garvar åt. Ja, som ni kanske förstått bråkade jag och Greta en hel del när vi var små men en gång eskalerade det.

Jag minns inte hur bråket började. Men jag ville iallafall hoppa studsmatta hos Greta, men det ville icket hon. Då minns jag att jag klättrade upp på hennes studsmatta iallafall och började hoppa. Greta hotade mig att jag var tvungen att gå ned.
"Det är inte din studsmatta", skrek jag. "Jag var med och byggde upp den, kontrade Greta.
Jag minns också att Greta hotade med att ta min kanin Hoppy och vinna massa tävlingar med honom vilket gjorde mig arg som ett bi. Vi står och skriker på varandra ett tag tills Greta får nog och hoppar upp på studsmattan, blängandes på mig. Vi börjar cirkulera runt varandra, som om det vore en boxningsring. Jag minns att jag tänkte att hon skulle knuffa ner mig. Men istället flyger vi på varandra i tidernas största slagsmål, liggandes på varandra rullar vi runt. Drar varann i håret, bits, ja allt ni kan tänka er.

Det slutar med att jag kutar hem. Tjugo minuter senare ringer vi upp varandra och är vänner igen.

/H

31/1



måndag morgon... det enda som känns taggat just nu är att det är ungefär 14 timmar tills jag kommer gå och lägga mig, jag startar nedräkningen nu!

meeenmen, till dagens tema! nu ska jag dra en riktig jäkel, denhär hade även passat in under rubriken "detta visste du inte" men jag kände för att avslöja detta redan nu. i åttan var både jag och hannele emo. med ögon kantade av lager-på-lager av kajal, med små stjärnor under ögonen, med jeans från cheap monday, conversen var givna, svarta naglar, snusnäsduken runt halsen och så vidare.


haaahahah, så jävla snygga.. kan även avslöja att våra bästa kompisar malin ottander och agnes halvares också var inne i samma period (för er som känner de två idag kan det vara ganska komiskt att veta att de varit emo). och om ni klickar på den svartvita bilden får ni höra låten som, iallfall enligt mig, representerar den tiden.

nu skall jag bara smaska i mig lite godis som hannele glömde här hos mig igår och sedan slänga mig på cykeln till skolan! puss :)


/g

30/1



Minns typ knappt vad jag gjort denna vecka... Den har varit fullspäckad. Jag och Ibi har kirrat praktikplats (tror vi) och annars har skolan bara flytit på helt vanligt. Idag for jag och Ekko till backen i Vännäs och åkte snowboard, ni anar inte mina blåmärken jag har på knäna, slet som ett djur. Men nu kan jag iallafall säga att jag kan åka snowboard:D Det gick asbra i slutet, är stolt över mig själv. Är dock fortfarande rädd för liften.. Måste typ åka med Ekko varje gång.

Det jag ska ta med mig till nästa vecka är att jobba med rapporten till projektarbetet, ligger på latsidan med mitt PA just nu vilket jag stör mig på men inte orkar göra något åt. Sen märker jag nu att jag håller på att bli förkyld, och jag vill inte missa dansen på tisdag bara för det så jag ska göra allt för att inte bli värre.

Juste! Sen kanske ni märker att vi bytt färg på våra rubriker. Vi upptäckte att denna färg passade in bättre. Designen är förövrigt under uppbyggnad, ni kommer märka att massa andra roligheter dyker upp senare!

Lite bilder från min vecka!





/H

30/1


gaaaahhhhh, nu har jag och hannele suttit och fixat med denhär bloggdesignen i sisådär ett sekel eller så... vi är väl inte helt klara än, men nu börjar det iallafall likna en blogg och det gjorde det garanterat inte för ett par timmar sedan!

dags iallafall att lägga in sista spurten för denhär veckan genom att köra en snabbsummering och sedan springa i säng.
minnesvärda saker denhär veckan:
- min första körlektion! :)
- min första jobbansökan!
- jag och mami på stan gick lös på dixi, body shop och sisters
- fredagkvällen
- skypesamtal med min underbara kelsey
- spelkväll hemma hos moa! det bjöds bland annat på hamburgardressingsfyllda strumpor
- MIN OCH HANKAS BLOGG!!! :)

nästa vecka skall dettas styras upp:
- mina sovvanor...
- matte c prov...
- min ekonomi

pusspusspuss!!! :)
/g

29/1


och nu är det gretis som ska berätta om något förjävla delikat som hon ätit (jag har för vana att skriva om mig själv i tredje person). den var ganska given eftersom min kusin vitamin josephine (rimmar!) fyllde nio och vi var där på tårtgalas! för- jävla dålig bild men nomnomnom vad mums det var :)


/g

29/1



Nu är det dags för lördagsrubriken. Alltså att skriva om något gott, eller smaskens, höhö. Det kan vara exakt vad som helst också. Men jag tänker börja med min middag som jag åt idag. Kanske inte det roligaste men FYFAN VAD GOTT, jag älskar pasta carbonara. Vem gör inte?

Inte så vacker eller kreativ bild. Det ser typ inte ens så gott ut. Men det smakar gott. Det är huvudsaken :P :P Det var allt för mig, nu ska jag fortsätta spela Halo med Elin och Chris! Ciao
/H

29/1 (skulle postats igår)


28/1

ja.. alltså min plan var ju för övrigt att få grymma sovvanor... hur fan ska det gå till när jag inte somnar på kvällarna? nu har jag läst ut min bok, stirrat i taket och blivit grymt irriterad över att jag inte är trött i en och en halv timme. tänkte dra fram en gammal härlig poetGret på det;

på nyårsafton då fyrverkerierna small
gav jag mig ett löfte om nya principer
jag skulle hålla mig till en ny mall
för att jag mår bra av att sova är nåt jag begriper
dock är det omöjligt att tvinga sig att somna
så nu är det bara att vänta på att john blund ska komma



/g

27/1

en sak som skulle göra mig så jävla glad var om jag kunde få dethär jobbet som jag sökt... alla personer i hela världen borde hålla tummarna för mig... här kan ni läsa lite av mitt cv - och nej, jag är inte speciellt blyg av mig!:)


/g

27/1


okej - här kan jag ju först berätta att det finns en hel del personer i mitt liv att välja på. har hela mitt liv haft turen att omges av en underbart älskande familj/släkt, fantastiskt fina kompisar och förebilder av alla de slag. men någon som faktiskt verkligen gör sig förtjänt av titeln måste ändå vara ester lindgren.

vi blev bästa kompisar på dagis när vi var tre år gamla (jag minns faktiskt första gången jag träffade henne) och trots att vi inte bor speciellt nära varandra, inte har några egentligt lika fritidsintressen (alltså typ inga gemensamma fotbollsträningar eller sådant), inte har några gemensamma kompisar (förrän nu på senare år), att vi har gått på olika skolor hela grundskolan eller våra familjer känner varandra bra så har vi setts i stort sett varje vecka sedan dess.

vi har gjort otroligt mycket tillsammans, blandannat så har ester bott i min stuga en vecka varenda sommar sedan åtta år tillsammans, vi har åkt till kenya tillsammans och vi bodde ensamma i hennes stuga redan vid 12 års ålder. första gången jag var själv på stan var det med ester, första gången jag gick själv på bio (scooby do, svenskt tal) var det med ester och första gången jag var själv i stockholm var det med ester.

hon är en underbart generös, fyndig, genomsnäll, intelligent, kreativ och skön människa. hon är bäst i världen på att vara glad för andras skull och vi kompletterar varandra perfekt. vi hör ihop helt enkelt, och jag kan inte tänka mig ett liv utan henne.


/g

27/1



Nu får jag äran att börja med våran torsdagsrubrik som går under namnet "en betydelsefull person", där vi får berätta om ja, en person som betyder mycket för oss och det kan vara vem som helst egentligen. Det känns ganska svårt att inleda en text, för vad vill man egentligen få sagt? Det är svårt att förklara och berätta varför en person betyder mycket när den största anledningen kanske bara är att den just finns där.

Men jag tänkte börja med att berätta om min storebror den här torsdagen. Egentligen är han inte min helbror, vi har inte samma pappa. Han heter Pekka iallafall, drack oboy tills han var över 20 och älskar filmer, sova och umgås med sina vänner. Så i princip ett manligt, äldre Jag. Jag älskar honom för att han fortfarande behandlar mig som sin lillasyster, kittlar mig och kramar mig och visar att han bryr sig, och för han är så ambitiös. Han hade lika mycket matteproblem som jag i min ålder men läste sedan svåraste matten på universitetet. Han har även försökt bestiga Kebnekaise (men min pappas ben gick av så dom gav upp). Men som sagt, den största anledningen till att han betyder mycket för mig är för att jag vet att han alltid finns där om jag behöver honom. Och bara att veta den lilla grejen är så viktig.

Sen kan jag även tillägga att han alltid, alltid köper de bästa julklapparna och födelsedagspresenterna!

/Hankis


26/1

för endast två veckor sedan dog jag av värmeslag, svingade jag mig i lianer, festade med ecuadorer och simmade med jättesköldpaddor. känns som typ tre månader sedan... blir dock påmind varje dag av att jag
1) ser en aningens mer solbränd ut i spegeln
2) saknar mitt bagage som kom bort på hemresan. däri ligger bland annat mina solglajjor värda 2500, min bikini för en tusenlapp och åtskilliga av malins, hanneles och esters kläder. så det känns ju aktuellt att få tillbaka det...



EFTERLYSES! borde finnas någonstans i venezuela, så om du har vägarna förbi där kan du väl kolla en extra gång för min skull är du gullig?
/g

26/1



Detta lite smått roliga avslöjande har lite med min gårdag att göra. På min danslektion hade vi en kombination som innehåller att vi bland annat ska hoppa (ja, HOPPA) ned i spagat och split. Jag vet inte riktigt hur jag ska klara av detta, men jag hoppas fan på resultat i slutet av terminen. Sådana här gymnastikövningar har aldrig fallit mig i smaken för jag är faktiskt vig som en stenbumling, men när jag och Greta var typ 12 var vårat största intresse, ja, just det, gymnastik. Vi drog ut hennes stora madrass i hennes källare och hade hittat på egna övningar. Vi gjorde volter, hjulade och for runt.

Men tji fick ni, ni som trodde vi gick i riktig gymnastik. Vi kallade alltså övningarna för volter, men egentligen gjorde vi vanliga kullerbyttor och kände oss hur häftiga som helst.

Vi gick alltså inte i riktig gymnastik där man hjular på typ pinnsmala plankor och svingar sig överallt.

Kanske inte världens roligaste avslöjande. Men ni hade nog garvat om ni hade sett oss göra dom där övningarna...

om vi hade fortsatt med våra övningar och "volter" hade vi kanske kunnat göra såhär?

XOXO HANKIS


26/1



hej hopp snopp allihopa, nu är det dags att inviga onsdagens rubrik! så jag tänkte gå ut stenhårt och avslöja både något om mig och hannele. när vi var mindre och gick i typ 4an så var vi ganska... matglada. speciellt jag. men även hannele. vi, två små mellanstadieflickor, kunde nämligen på en eftermiddag sätta i oss en hel limpa med rostbröd själva... alltså typ 12 mackor var! det visste ni nog inte, ganska imponerande - eller hur? :) 


nomnomnom!
/g


25/1



Jag visste först inte vad jag skulle ha som mitt första tisdagstips men sen fick jag en bra idé! Imorgon är det onsdag=två dagar till helg=gå ut. Jag ska ut på fredag och är sjudundrans taggad, vilket jag också misstänker ni som läser är (iallafall ni över 18,hehe). Om ni inte är det så tänker jag tipsa om min party playlist med riktigt dansvänliga låtar. Klicka bara på bilden och släpp lös;)


Ekkos blick gör hela bilden...
/HANNELE

25/1



jag och hannele hade en liten plan att dela med oss av allt det fantastiska som snurrar sunt i våra hjärnor varje tisdag... just nu håller jag på att kollapsa ihop av sömn - och det tror jag inte jag är ensam om i tonårslivet så mitt första tips till alla (och framförallt mig själv):

SOV ORDENTLIGT PÅ NÄTTERNA!
skit i att sova på eftermiddagarna, skit i att sitta inne på fejjan efter klockan 10 på kvällen, varva ner ordentligt i tid och sov inte bort hela helgerna... allt blir roligare och du kommer känna dig så otroligt mycket sundare och friskare. det är så värt det!


/greta

24/1


sådärja, nu är det dags för mig, greta, att uppdatera såhär innan läggdags. jag är just nu helt utslut i hjärnan efter först en 8.20-15.40 dag i skolan och sedan extramatte i tre timmar efter det. på tal om matte kan jag ju berätta att det var något som kunde få unga miss hannele olsson på ett jävla humör "back in the days". inte för att det är hennes favoritaktivitet nu heller, men nu kan hon iallafall hantera sin ilska. förut var det temperamentsväxlingar snabbare än vinden... jävlar vad vi två har bråkat!

ett speciellt bråk jag minns är när vi gick till skolan tillsammans och började diskutera hur rörelserna till las ketchup-dansen gick... fem minuter efter att diskussionen startat springer jag gråtande därifrån, hannele har nämligen slagit mig när jag lite för blygt gjort rörelserna. och sedan, fem minuter efter det, träffades vi, sa förlåt och gick tillsammans till skolan. var det någon som sa att det var enklare förr?


idag finns det ingen jag hellre drar upp på dansgolvet än denhär bruden!

/greta

24/1



Denna bild är en av de sötaste på mig och Greta från när vi var små (ja, det finns faktiskt söta också) och historien bakom började med att Greta informerade mig om hur McDonalds högg ner regnskogar. Redan då var Greta bra på att övertyga och prata så jag blev inspirerad av hennes ord och då gjorde vi små skyltar i hårt papper. Sen gick vi runt i vårat kvarter och plingade på överallt och informerade våra grannar om vad vi visste...

Men jag kan ju berätta att hatet till McDonalds inte varade länge. För idag älskar jag ju deras chicken nuggets, plus att det ligger nära där vi bor. Jag vet inte ens om dom hugger ner regnskogar? Lärdom från detta, tala inte om saker du inte vet.

Men en gullig bild vart det ju allt!

/H


välkomna!


RSS 2.0