28/2

det dags för ännu en födelsedagsgratulation.. idag är det min storasyster lotten som fyller år! (sedan så fyller två andra toppenpersoner år idag också, pontus brännlund och thor greve - stort grattis till er med!:)
lotten maria (grattis på namnsdagen också!) wester är en jätterolig, kreativ, oerhört snäll, spontan och smart syster och vi kommer bara varandra närmare desto äldre vi blir. just nu bor hon nere i stockholm så vi ses inte så ofta men förhoppningsvis kan jag ta en helgtur och hälsa på snart? :)
hursomhelst - GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA STORASYSTER KANIN!!! :)

pusspusspuss!
/lillasyster kaniiin

28/2


Här är en ursnygg tröja jag provade igår när jag var på stan! Efter lite velande fram och tillbaka beslutade jag mig för att inte köpa den. Jag älskade den men måste spara alla pengar jag har till Hemavan nästa vecka! :)

/H

28/2


efter en halvtimmes cyklande i solsken, en stor kopp kaffe och ett avsnitt av OC så är greta back on track för ännu mer läxa. men först ska jag gräva i fotoalbumen och visa en gammal goding:

hahah yeah ;) vad kan dethär ha varit.. åttan? några saker ni bör lägga extra mycket märke till om ni vill analysera bilden ordentligt är hur båda trutar med munnen på exakt samma sätt, mina extremt onoppade ögonbryn och hanneles lugg som täcker halva hennes ansikte.
/greta

28/2

Jäklar vilken toppendag jag har haft hittills! Det där dåliga humöret jag hade igår är som bortblåst. Tror det har med vädret att göra, det är hur fint som helst ute. Hade möte med min handledare idag angående projektarbetet och jag for dit i bara skinnjacka. Sen har jag gått på stan i försök att hitta nån snygg hoodie att ha med till Hemavan, men utan resultat. Hittade snygga underkläder istället! Är dock fortfarande dunderförkyld men jag försöker att ignorera det så gott som det går...

Idag när jag åkte buss till skolan så såg jag en liten gubbe som kom in med rullator och sen satte han sig helt ensam.. Och han var så otroligt gullig, så satt han där och såg så ensam ut, jag ville bara sätta mig med honom och fråga hur han mådde:( Är det bara jag som kan bli såhär? Jag var typ nära på att börja gråta... hahaahha jag är en sån tönt.


Borde man klippa lugg igen? Less på mitt tråkiga hår...

 

/Hankis


28/2

10 min kvar av skolan.... håll ut greta! superfint väder ute piggar ju iallafall alltid upp, jag sitter bara och håller tummarna att min cykel inte blivit stulen (upptäckte när jag kom till skolan att nycklarna låg i andra väskan), så att jag får cykla hem i det fina solskenet!

mallan befinner sig för övrigt vid min sida just nu.. jag frågade vad hon har att säga och det hon svarade är att hon är lite sötsugen, att hon har kladdiga händer och att veckans ordspråk är "det är för väl att lögnen finns - tänk om allt man hörde var sant". sikkk så djup hon är!

förresten.. hannele olsson, aka bloggpartner, lever du? 
/greta 
 


28/2

wellwell, så var det måndag och ny vecka igen. huset än en gång fyllt med byggarbetare och hamranden.. yay! jag har förresten haft en jättekonstig tendens att sova jättedjupt och sedan vakna och bli klarvaken två minuter innan väckarklockan ringer. det är faktiskt lite skönt, så slipper man den hemska signalen! nu ska jag iallafall kasta mig på cykeln, ciao!

med läxböckerna i högsta hugg ;)
/gggg

27/2


3 bra saker denna vecka:
- vi har typ fått tillbaka vårt hus
- tove och moa fyllde år (fredagen var fan råkul:)!)
- jag har fått efterlängtade brev och telefonsamtal från usa

3 dåliga saker denna vecka
- 10000 kg läxa
- lite mer läxa tror jag
- och så var det lite prov att plugga till

nästa vecka blir det till att plugga rumpan av mig och sedan.. sportlov hallelujah! nu ska jag komma i säng innan klockan slår tolv, måste bara läsa igenom tyskaglosorna en gång till.. lalalala vad kul!

pussgodnatt
/greta

27/2

Förlåt för den usla uppdateringen. Det kommer bli bättre snart, det lovar jag! Och bilder kommer dyka upp från den roliga utgången i fredags. Igår mådde jag som ett svin hela dagen, och då menar jag faktiskt hela dagen, eller jag mådde ju som bra förutom den vidriga huvudvärken jag hade. Idag har det kombinerats med halsont och det känns fortfarande som huvudet ska explodera. Känner mig bara allmänt grå och tråkig och har därför ingen lust att skriva. Ni vet vissa dagar då allt känns allmänt dåligt? Så är det för mig nu. Idag skulle jag och mamma ge oss ut och leta en ny jacka för min förra gick ju sönder helt plötsligt. Såklart har ju alla, ALLA affärer börjat få in vårjackor. Hur snygga som helst ja, men det var ju inte en sådan jag var på jakt efter utan en rejäl täckjacka. Vi kollade i affärer och min huvudvärk dunkade och det blev inte bättre efter att vi kollat i 10000 affärer utan resultat. När jag satt i bilen på väg hem var jag nära på att börja gråta? Humörsvängningar nånting, men jag tror det är min huvudvärk som gör mig såhär. Har tagit en huvudvärkstablett idag utan resultat. Vad ska man göra?

Ikväll måste jag göra Etik läxa och körteori. Det känns bara allmänt hopplöst och tråkigt. Tur det snart är sportlov!

Hjälp till att tagga upp mig, jag orkar inte vara såhär:(

/H

27/2

haha, om det är något som finns på min dator så är det webcambilder på mig själv! eftersom jag bloggade hela förra året i usa så tog jag bilder i stort sett varje dag för att visa alla där hemma att jag fortfarande levde. här kommer några highlights från en undangömd mapp som jag precis hittade.. :)
grejen är det att det finns typ 1000000 mer kort.. det tar aldrig slut! he-he någon gillar visst att ta kort på sig själv..
/greta

27/2

god förmiddag! tog mig äntligen ut på en springtur nu på morgonen, har hittat på dåligare och dåligare bortförklaringar att strunta i träning de senaste dagarna så kände att det var dags nu. förkylning, läxa, att det varit så svinigt kallt ute och ja.. jag har ju faktiskt inte ätit godis så.. visste ni förresten att jag har tävlat i långdistanslopp i friidrott? :) inte så seriöst, jag var ju kanske inte stjärnan i laget, men ett par gånger placerade jag mig iallafall!
/greta

26/2

hel-vet-eee vad jag saknar min emma wilson. dör av abstinensen. dördördör. 
hon är senap, jag är ketchup.
hon är piff, jag är puff.
hon är salt, jag är peppar.
hon är timon, jag är pumba.
hon är pricken, jag är i:et.
ja.. ni förstår att vi hör ihop helt enkelt! finns bara ett litet problem
hon är i usa, jag är i sverige....
men nu ska jag inte vara sån.. gräset är alltid grönare på andra sidan och det finns faktiskt 10000 fler personer som jag älskar i sverige än i usa (tänk bara att jag var ifrån malin ett helt år, hur gick det ens till?!). hoppas ni har en mysig lördagkväll! :)
/greta

26/2

kom på ett par andra saker jag måste berätta... :)

jag tänkte lätta mitt hjärta och säga några saker som jag stör mig på något så jävulskt:
- när någon ställer in ett tomt mjölkpaket i kylskåpet, eller med en jättejätteliten skvätt mjölk kvar
- särskrivningar
- när man är utomlands och folket där inte kan engelska
- 50-öringar
- folk som använder ^_^-smileysar.. så jävla fula
- när busschauffören ser att man kommer springande och ändå kör iväg
- folk som gnäller endast för att bryta tystnaden
- extremfjortisar
- unibrowns
- när facebookchatten inte funkar (alltså typ alltid)
- "kvinnan-hör-hemma-i-köket-skämt"
- att jag i sjuttio dagar till kommer fortsätta att vara 17 år.

sådär.. nu var det sagt! skönt.. :)
nu måste jag önska ett stort grattis till min superfina moa westlund som fyller 18 år idag! :*
/greta

26/2

hahahahahah igår kidnappade vi somsagt tove och jag har suttit och klippt ihop en liten film (första gången jag klipper min egen film - stolt!!!) om det.. hahahah det var så jävla roligt :)


26/2


okej, denhär veckan har jag inte ätit godis faktiskt (!!!!!!!) men jävligt mycket annat gott. kan ju säga några av mina toppmums:
- café göteborgs plocktallrik
- chokladkakan som jag bakade till tottis och moa
- drinkarna igår (dom blev bara godare och godare av någon anledning..?)
- gino (en sorts fruktsallad med vit choklad)
nu så sitter jag här och försöker verka nyttig och plugga men i själva verket är det fika och facebook som gäller..

här är iallafall lite av mitt pluggsnacks, kan ju låtsas som att dethär är det enda jag sitter och smaskar på för tillfället.. :)
/greta

26/2

godmorgon/goddag!
kvällen igår blev både jävligt lyckad och rolig och jävligt misslyckad. tottis 18-årsdag firades iallafall rejält med kidnappning, överraskningsmiddag med nicklas och sedan överraskningsförfest med oss - världens bästa brudar. sedan drog alla utom jag på corona för vet ni vad?!? JAG ÄR BARA 17 ÅR :):):):). sug. snopp. åkte hem och fick sedan skjuts (tusen tack mamma) till obbola! nu är jag hemma igen och tänkte ta tag i läxan för 18onde gången denhär veckan..

mallan stod för fotograferingen igår men dethär kan iallafall min iphone få bjuda på:
jag och jessica igår och ibi dagen efter... hahahahah
/greta

25/2

heheh hej, gretis och tottis här på tyskan. vad har vi att säga? tyska suger och thats about it.. toves tröja har gått sönder.. om man använder verbet begegnen så böjs nästa ord i dativform.. kissie ser ut som ett ufo.. något mer? tyska suger, men det hade vi visst redan sagt!

här kommer tove i sitt rätta element, luppandes i skogen.. sådan far, sådan dotter! :)
 
/greta och tove

25/2

tjalalallal, idag är det fredag! alla älskar fredagar! greta älskar fredagar!
jag hittade dessutom en gammal goding i garderoben som jag inte använt på.. två år? söt var det fortfarande iallafall.

massa pusspusspuss!
/greta

25/2

Ahhh! Äntligen fredag och snart helg. Denna vecka har gått så segt på något sätt, vet inte varför. Nu sitter jag hemma och kollar på Jims world på TV, det är så jävla roligt. Snart kommer Ibi och hämtar mig med bilen! Tur att Ibi ska köra idag med tanke på att det är snöstorm ute... Blir lite deppad av att se ut genom fönstret. Menmen!

Vi hörs senare idag, farväl (lät typ som jag pratar med en människa men)!

/H

25/2

en av de absolut roligaste sakerna jag gjorde när jag var i usa var att medverka i en äkta high school musichal. vi gjorde showen "all shook up" som är en en twistad kärlekshistoria till låtar av elvis! bildbombbb:
/greta

24/2

min mamma är verkligen världens bästa mamma. dock så är hon faktiskt ganska konstig. väldigt konstig tillochmed. här kommer några konversationer vi haft de senaste dygnet:

klockan 23.00 igårkväll:
mamma "greta, gå och lägg dig!!!"
greta "okej.. kommer du också upp eller?"
mamma "ja snart, jag måste bara få skura ur kylskåpet först"
jag har alltså problem att slita mig från datorn på kvällarna och min mamma har svårt att slita sig från att skura ur vårt kylskåp.. hmm..?

påväg ut från ica maxi:
mamma "usch, jag håller på att bli sjuk.. jag fryser och mår illa"
greta "men mammsen, nu åker vi hem så kan du krypa upp i tvsoffan med en stor kopp te"
mamma "nej åh jag vill bara komma hem så jag kan storstäda huset"
sagt och gjort. min febriga mamma har ägnat de senaste tre timmarna med att skura, dammsuga och dammtorka hela vårat hus.. hmm..?

för att inte tala om tidigare idag när jag bokstavligen talat fick slita min skolväska ur hennes händer för att alla mina skrynkliga, men viktiga, skolpapper höll på att åka raka vägen ner i papperskorgen. vi kompromissade, jag lyckades få behålla papprerna, men nu ligger de så tillplattade som möjligt i plastfickor sorterade efter ämne.

aja - jag klagar inte - vi har det alltid sjukt städat hemma hos oss! jag önskar bara att jag kunnat få ärva lite av detta intresse för att alltid hålla det rent och prydligt...
världens bästa, men ganska konstiga, mami :*
/greta

24/2

dagen till ära så passar det faktiskt väldigt bra att nämna min fining tove wedin. vi har gått i samma klass sedan ettan (alltså lågstadiet), så det är mer än tio år nu.. sjukt!:) jag och tove har alltid varit "93-orna" eftersom vi alltid gått i skola med 92or och varje år den 24e februari så lämnar hon mig alltid som ensam "ett-år-yngre-än-alla-andra"... hursomhelst så är det en amazing tjej vi pratar om - atletisk, jätterolig, någon som bevarar hemligheter och med självdistans. dessutom är hon grym på engelska (känner ingen svensk som pratar så naturligt på engelska som hon) och så får man inte glömma att hon är superdupersnygg! :)
översta bilden är från åttan, visst var vi snygga? ;)
/greta

24/2

hejhoppsnopp! sitter nu äntligen i trygghet på mammas jobb på universitetet och ska sätta igång med historiauppsatsen på riktigt! idag har hittills varit en väldigt stressig dag... inledde morgonen med lite läxa, stressade jävel till skolan, åkte längdskidor (1000 creds till mig att jag var med på idrotten), stressade jävel till körskolan, hade körlektion mitt i umeå city i lunchttid (=jag körde nästan ihjäl 1000 galna cyklister) vilket var extremt stressande och sist men inte minst cyklade jag hit till mammsen i 14 grader minus... nu sitter jag iallafall här med min andra kopp varm choklad och börjar sakta men säkert sansa mig igen...
puss
/greta

24/2

Hahah, denna morgon....... Den började med att alarmet ringde sju, men jag skrek typ i sömnen till Erik att stänga av det, så då gjorde han det. Senare vaknar jag och tänker "varför har inte alarmet ringt?", så jag kollar klockan och får en chock. Den var 23 över 7 och vi skulle ta bussen 38. Så vi bokstavligen talat kutade upp, jag slängde på mig det första jag såg, jag skriker till Ekko att göra något att äta, sen hör jag hur Ekko börjar ROSTA MACKOR, jag gallskriker att vi inte kommer hitta äta det (jag hade mer tänkt en banan typ).. Vi kutar till hallen och börjar knyta skorna, sen gick min täckjacka sönder igårkväll för dragkedjan hade fastnat helt så man måste liksom krypa in i jackan, men det skulle ju såklart inte jag hinna så jag SLET upp dragkedjan i all hast, vi kutar ut, sen ska Ekko rusa nerför min trapp medan jag låser dörren och såklart halkar han och gör världens vurpa och landar på ryggen.  Det roliga är att han ligger kvar där och kvider ett tag och jag ba vi måste skynda oss!!!!! Sen kutar jag till Ibi för jag måste ju gå förbi där, sen ja en tid senare var vi framme på skolan, jag fick köpa frukost i cafeterian och nu är jag hemma igen, vi hade tydligen bara en lektion.

Jag älskar min Erik!

 

Nu ska jag göra körteori sen kommer jag med stor säkerhet somna om ett tag. Hejs /Hankis


24/2

ETT STORT GRATTIS PÅ 18-ÅRSDAGEN TILL VÅR ÄLSKADE TOVE FILIPPA WEDIN!!! :* :*

23/2

haha okej, alla börjar få reda på det nu.. men det är faktiskt ändå ett ganska bra avslöjande! jag har gått och blivit kär, och ännu bättre - lyckligt kär, i världens finaste kille. :) alexander wiberg heter han och ja.. när man minst anar det.. visst är det så det brukar vara?
/greta

23/2

vet ni varifrån jag uppdaterar just nu?
VÅRT KÖKSGOLV:D:D;);):D;)!!! (så jävla lyxigt!!!:):)))
som sagt så har vårt hur varit vattenskadat sedan slutet av december, i stort sett alla golv förstördes, och nu äntligen börjar det faktiskt se ut som att det kan bli ett slut på dethär helvetet med byggarbetare, damm överallt, fläktar och utan kök och vardagsrum.
mamma vart så exalterad att hon intensivstädade hela köket och pappa vart så exalterad att han kallade henne en för sin lilla lärka (hahahahhah jag dog när han sa det). och btw.. det är golvvärme i hela mellanvåningen, inklusive mitt rum, nu! :)
/greta

23/2

jag var precis och kollade på två tjejer på draggens projektarbete, nämligen en hårshow. hoppas jag hinner komma på ett riktigt grymt projektarbete till trean. för rätta mig om jag har fel, men enligt min vän hannele så kan projektarbetet bli ett rent helvete om man inte ser upp!
  
min mobilkamera gör dehär stekarna inte riktigt rättvisa, men här har ni iallafall mina två finfina vänner emil och anton när de tar sig an catwalken! :)
/greta

23/2



Idag kanske inte är ett så jättemegastort avslöjande och det kanske inte ens är relevant men jag tänker ändå berätta om det. Det involverar inte bara mig och Greta utan även några andra människor i våra liv. Som ni vet så var Greta i USA ett år, hon kom hem förra sommaren. Samtidigt åkte även två av mina andra bästa vänner iväg, Malin och Tove för att också tillbringa ett år i USA. Det var en tuff tid utan dem och jag var HELA tiden med Agnes och Ibi och vi pratade ganska ofta om dem och sa saker som "nu skulle Greta, Tove och Malin varit här..". När de åkte var vi även lite oroliga att saker skulle förändras när de kom hem och att vi inte skulle vara lika bra vänner.

Men nu kommer det häftiga, ingenting förändrades. Allting var exakt likadant. Det kändes lite konstigt att de var hemma i början efter ett års frånvaro, men allting hamnade på sin plats jättesnabbt. Helt plötsligt kändes det som att vi aldrig varit ifrån varandra. Det är därför jag är så glad att jag är i en sån här tjejgrupp där vi är så otroligt tajta, jag vet att jag alltid har dem och jag kommer alltid ha dem också. Kanske inte ett så jättestort avslöjande men jag tycker det är ganska coolt. De är som en andra familj.


Malin, Ibi, Elin, Greta, Tove, jag, Frida och Jessica.


Alla var såklart med och stöttade Malin när hon skulle vara med på rättegång.


Malin, Greta, jag och Tove längs upp.


En gammal bild.. Agnes, Ibi med sin palmfrilla, Greta som öppnar paket, jag, Elin och Frida.


Vi på nyår! Då var dock inte Greta med.

/H

23/2

goddag på er allihopen! tänkte bara säga att jag fått en ny dator av datorteknikern, det är soligt ute, det är spaghetti och köttfärssås till lunch och jag ska ägna resten av dagen åt plugg och senare hemavansplanering med mina brudar.. kanske finns det hopp om framtiden iallafall? :)

fan.. den hamnade upp och ner! aja, här sitter jag iallafall och flirtar lite med linn där bak :)
/greta


23/2

Så, nu är äntligen historieprovet gjort. Det kändes bra faktiskt, skrev tre sidor. Det kan antingen ha gått dåligt eller riktigt bra, jag ordbajsade som mest. Något jag är bra på, haha. Nu sitter jag med Ibi som också uppdaterar sin blogg. Ikväll ska jag träffa Greta, Jessica och Agnes och planera våran Hemavanresa som vi ska göra på sportlovet. Blir riktigt mysigt tror jag! Det är ju faktiskt inte så långt kvar till sportlovet. Dock har jag fortfarande en miljard grejer att göra innan sportlovet.

x Göra klart radioprogrammet som jag och Ibi ska göra. Om vi verkligen lägger ner tid på det tror jag det kan bli hur bra som helst! Dock är ju redigering inte våran starka sida men våra idéer som vi har är jättebra.
x Jobba på mitt jävla projektarbete. Ett tips till alla ettor och tvåor. BÖRJA I TID.
x Etikuppgift, den är dock inte så jobbig så den kan jag göra på en kväll.

Men nu ska jag fortsätta chilla med Ibi! Ha en superdag allesamman:)

/H

22/2

mitt tips till omvärlden är att aldrig välja programmet Natur/Sam på Dragonskolan. vet inte hur jag ska hinna klart med allting i skolan.... omöjligt tror jag det blir!
kan ta en fin bild på hur min dator kände för att se ut idag ;) underlättade det inte direkt för mig att plugga..
nu ska jag springa iväg men puss på er allihop... (kan varna för att alla mina blogginlägg fram till sportlovet kommer att innehålla gnäll om skolan, det är bara att vänja er!)
/greta

22/2

Snart sticker jag iväg på dans! Jäklar vad taggad jag är! Hoppas dock det ser bättre ut än vad det gör på bilden..

/H

22/2 drömmer mig bort

/H


22/2

just nu är jag ett känslomässigt jag vet inte vad. en punktlista kanske kan hjälpa mig att komma underfund med det hela...
1. jag håller på att hetsa sönder på skolans kukdator som inte fungerar (kommer bli mäkta förvånad om dethär blogginlägget ens lyckas publiceras)
2. jag är asasasglad för att jag får usa-besök i sommar, skriver mer om det sen!
3. jag är stressad som ett piss över historian, matten, rasismen och tyskan. ns-syndromet tror jag det kallas?
4. jag taggar sportlovet som fan
5. jag håller tummarna för att det kommer bli en grym helg
6. jag vill spola fram tiden sisådär en nio timmar också.

så just nu vet jag inte om det är dags att skratta eller gråta... kommer säkert börja blöda näsblod eller något, det skulle passa ganska bra in i min sinnesstämning just nu.
/greta

22/2

Jag och Ibi har suttit och pratat om hur gärna vi vill åka utomlands. Vi pratar lite ibland om Alanya, men varje gång vi pratar om det känns det typ som en fantasivärld som jag aldrig varit i, typ en dröm. Lät hur töntigt som helst kanske... Men det är verkligen den bästa resa jag gjort i hela mitt liv. Att jag fick åka med mina två bästa kompisar är det roligaste jag gjort. Och jag kan än idag skratta åt allt sjukt vi var med om, och allt roligt. Typ femtioåringen som raggade på Ibi, när Agnes tappade sin handduk från balkongen (vi bodde längs upp) och nästa dag såg vi en person gå runt med en EXAKT likadan handduk som Agnes hade tappat.

Och jag och mina två kompanjoner älskar ju att festa. Men ingenting kan någonsin förbereda dig för festlivet där. Det går helt, helt seriöst inte att beskriva. Klubbarna/krogerna här i Umeå är ingenting i jämförelse. Jag har verkligen haft så roligt när jag festat som när jag var i Alanya.

Och sen lite allmänna roliga saker som hände. Piraten vi såg nere vid hamnen som stirrade på oss, katten som drack ur poolen, göra kanonkulan så allt skvätter på Ibi, paret som alltid låg längs fram vid poolen VARJE morgon, våra jävla drinkar som såg ut som........, äta nudlar varje dag, Halmstad-killarna som vi blev bundis med, när Orlando kindpussade oss när vi skulle hem...Buuuhuuuuuu! Plus en miljard grejer till. Ta mig tillbaka. I år ska jag fan utomlands igen, kosta vad det kosta vill.






/H

22/2



Igår uppdaterade jag inte, tiden fanns inte till. Men nog med ursäkter, nu kommer tisdagstipset! Och eftersom jag inte uppdaterade igår tänker jag tipsa om två saker! :) Dels den här filmen som Ekko och jag älskar och som han visade mig. Dom i filmen är så jäkla duktiga och filmen är hur bra som helst.  Se den!


Sen tänkte jag tipsa om en jättebra blogg jag läser, faktiskt en av mina bästa kompisar. Checka in den genom att klicka på bilden!

Ha en superfin tisdag! /H


21/2

idag stannade jag kvar på skolan och gjorde läxa och räknade matte till klockan sju(!!!!). på mattehjälpen satt även adam som hade bil så jag fick skjuts hem, och när jag väl kom hem väntade detta på mig:
(känns verkligen som att gud belönade mig för att jag varit så duktig idag!:))

känner mig som en riktigt stor modebloggare när jag får hemskickade paket... den enda skillnaden är att paketen jag får är personliga fina presenter med långa brev från mina älskade vänner i usa och det är 100000 gånger bättre än alla modebloggares.

greta och greta för snart ett år sedan :*
saknar den flickan en massa. en massamassamassa faktiskt. världens bästa greta, utom jag själv då, hehe.
/greta
ps. i paketet låg ett par söta trosor från victorias secret, den ni ;) ds.

21/2

Inte så fager bild men. Detta är jag idag, jag älskar min nya skjorta från Bikbok! Jag älskar och kan inte sluta använda den. Ikväll skulle jag och Ibi göra radioprogram men vi var så otroligt duktiga idag, vi skrev en påa och en ava (radiouttryck som säkert ingen fattar), spelade även in dem och blev nöjda, vi skrev frågor till alla intervjuer vi ska göra och letade musikjinglar. Så jag ska iväg till Ekko och göra läxor där. Hemprovet/historieprovet ligger och ruvar och ger mig ångest. Idag hade jag körlektion och insåg mer än nånsin att körkortet är läskigt nära. Jag är nervööös!!

/H


21/2

godmorgon på er! sitter just nu på samhällskunskapen bredvid kanske världens klockrenaste jonathan.

jonte "vafan, jag kan ju typ inte ens skriva.. satan så fult det blir"
greta "jonte.. är inte du vänsterhänt?"
jonte ".... justefan!:D" och byter hand.

/greta


20/2

uppmaning till mig själv: GÅ OCH LÄGG DIG!
okej. sant. dags att sova!

bjuder först på en fin greta i sjuan som firar ner sig från en klippa. söt som en nöt.. eller hur var det nu? nattinatti på er!
/greta

20/2


okej... nu ska jag alltså försöka sammanfatta denhär veckan.. har gjort 1000 olika saker känns det som, men då kanske det är bra att skriva ner dem så man får lite perspektiv på det hela!

måndag: var fortfarande i polen. vi besökte auschwitz och såg blandannat en glasmonter med två ton människohår och en gaskammare. skitkul. på kvällen shoppade vi, fikade på hard rock café och körde charader (jag och miss agnes hjalmarsson regerade;).
tisdag: resdag hem från polen. buss, flyg och sedan buss igen!
onsdag: en slappdag hemma, vi var lediga från skolan! på kvällen blev det biomys.. riktigt bra dag! :)
torsdag: åkte till skolan och upptäckte att första lektionen var inställd, alltid lika skönt när det händer... på eftermiddagen såg jag på när blondinbella föreläste, hon är seriöst min förebild och jag ska bli som henne när jag blir 20!
fredag: jessicas överraskningskväll med brudarna! vi dansade chair dancing och åt middag och myste i elins lägenhet.
lördag: spenderade mestandels av dagen i sängen... :) okej, lät fel, men så vare iallafall! på kvällen satt jag faktiskt duktigt och gjorde läxa. är man ns-are så är man!
söndag: chilledill med min storebror. vi pratade och diskuterade och samtalade etc.


klicka på bilderna så blir de större!

well, dags att planera nästa vecka... jag ska plugga så in i helvete så att jag får finfint resultat på tyskaprovet och historiauppsatsen. sedan så fyller två favoritflickor 18 år - tove och moa! ochhh så ska jag förhoppninsvis mysa med min favoritpojke.. :)

ett superfint kort på mois och mig.. puss på er! :)
/greta

20/2


Hej bloggis! Denna vecka har helt enkelt varit superbra måste jag börja med att berätta. Sista veckan på praktiken var det ju, trist nog. Har haft så roligt på CH. Kändes kul att vara där, men inte som en elev. Att få se allt ur ett lärarperspektiv. För er som inte vet gick jag ju den skolan i nio år med världens bästa klass som jag alltid kommer betyda så otroligt mycket för mig.

Men aj ajaj, ingen jävla läxa har jag fått gjord. Inte så oväntat kanske. Så nästa vecka ska jag göra läxor. Och det börjar redan imorgon. Då ska jag och Ibi göra det där dumma radioprogrammet. Sen måste jag göra hemprov, en etikuppgift som jag inte ens vet vad det är, plugga till historieprov, fortsätta med mitt JÄVLA projektarbete (ursäkta ordvalet) och sen teorin till körningen... Nä, inte alls så mycket. Jävla läxor..

Hoppas ni iallafall har haft en lika bra vecka som jag. Nästa vecka ska bli minst lika bra om inte bättre! :)

/H


Ekko på lördagsmorgonen, lite lagom sliten..

20/2

hallooooj, idag har jag hängt med min storebror anton. mycket trevligt, han kom hit och åt tacos och sedan tog vi en prommenix och sedan tillbaka för lite kaffe/oboy. vi hann prata om allt mellan himmel och jord och jag inser verkligen vilken intelligent brorsa jag har. jag blir typ smartare av att prata med honom, han utvecklar min hjärna och ger mig andra perspektiv än de "självklara". :)

nu ska jag ut och skotta (!!!) och sedan laga mat åt mina kära föräldrar som kommer hem från hemavan om någon timme eller två. sedan så borde jag sitta hela kvällen med läxor men det går inte att fokuseeeraaaaafnrio.. aja, skottning there is, ciao!
/greta

20/2

förlåt för att jag inte skrev något igårkväll, men jag somnade faktiskt. dessutom hade jag inget jättefancy att berätta om - jag satt nämligen bara hemma med matteboken till jag totalstupade. när jag nästan svimmade av trötthet satte jag på lite disneylåtar på högsta volym och sjöng för fulla muggar medan jag städade undan lite här hemma. när jag lessnade på det laddade jag ner säsong 2 av OC och somnade halvvägs in i första avsnittet.

sista bilden till höger ska symbolisera mitt godisförbud som jag gav mig själv. inget smågodis fram till min 18årsdag! lycka till gretis...

/en lite mindre söt greta hehe

19/2

Lite bilder från igår!








/H

19/2

dålig uppdatering idag? skyll inte på mig, skyll på denhär pajasen :)

/greta

19/2

Nu ligger jag och Ekko i min säng och spelar tvspel. Jag har även pluggat körkortsteori! Ikväll ska jag vara med lite tjejer och bara mysa, jag tror det blir jättekul. Igårkväll var förresten jätteroligt. Vi var i Jessicas storasysters studio och fick testa på chair dancing, det är som pole dancing fast med en stol.. Det var jätteroligt. Sedan for vi till Elin där vi åt världens godaste middag med grekisk sallad till och sedan pratade vi tills alla var så trötta att vi höll på däcka. Då var det dags att bege sig hem. Sedan kom Ekko hem till mig för att sova så det var världens perfektaste kväll! :)

Ha en underbar lördagskväll! :) /H


18/2


ja.. mitt största failande idag kan ju vara att tappa bort mina (eller pappas faktiskt) vantar. för er som inte märkt det så är det för-jävla kallt ute och... det märkte mina händer av.
/greta

18/2

Den här dagen var jättebra!!!! Ettorna hade disco och jag och Ibi entrade såklart dansgolvet, vilket uppskattades väldigt mycket ska ni veta. Dom var så söta att vi svimmade. Den här dagen har helt enkelt varit hur bra som helst! Och ikväll ska jag ha tjejkväll med världens bästa tjejer. Så jag tror inte det kan bli bättre. MEN, det kan det faktiskt, för sen ska min älskade Ekko sova hos mig! :)

Bästa boken jag läst under praktiken. Läs den ni med!!!!!! :D

/H


18/2

musikvideo inspelad efter 2 dygns resande mot polen, utan dusch. den bjuder vi på...... :)


/greta

18/2

jag fick även frågan hur gammal jag var när jag åkte till usa - jag var 16 år! dock så har jag alltid gått i skola med de som är ett år äldre än mig så jag reste efter första året på gymnasiet och nu när jag kommer tillbaka så går jag andra året med de som är lika gamla som mig. jag rekomenderar starkt att åka efter ettan, åker du efter tvåan kan jag tänkta mig att det blir rätt tungt att komma tillbaka till sverige när alla dina kompisar har tagit studenten!

annars så kan jag berätta att jag är allmänt lycklig just nu!:))) nveöbiotäbfsdf älskar mitt liv, helgen kommer bli grym med mina favoritflickor och kanske någon favoritpojke också...? :)
puss i stuss (citat från min storebror anton)
/greta


18/2

halloj, igår blev jag tvungen att ställa in en liten hemavanplanering för sportlovet... hoppas jag är förlåten? hursomhelst så är jag GALET taggad på att dra upp till fjällen och ut i backen med mina favoritbrudar. vi har ju somsagt en stuga precis vid backen och det kommer bli p-e-r-f-e-k-t-! jag och mallan bodde själva i stugan påsklovet i ettan och det var otroligt mysigt.. kolla bara in dehär bilderna:



/greta

17/2



Den här tjejen har varit med genom vått och torrt. Hon är verkligen en person som jag kan kalla för min syster. Jag har känt henne hela mitt liv, och då menar jag sedan hon föddes. Hon är min brorsdotter också för er som inte visste! Ida Liljebäck heter hon och spelar en stor roll i mitt liv, just för hon är som en syster. Vi träffas så sällan för hon bor i Stockholm men jag brukar "bo" där på somrarna, som längs var jag där nästan en månad.

Hon är verkligen en person jag kan säga är allt för mig.



Gamla bilder men.... Skitsamma:)

/H

17/2


här kommer han... lars mattias winnerbäck! världens bästa artist i hela världen med världens bästa texter, han är bäst live i hela världen och jag tycker han helt enkelt är helt ok.
jag har alla hans skivor från "dans med svåra steg" och framåt, och alla andra nerladdade och kan i stort sett varenda låt. min dröm är att kunna formulera sig på det sätt han gör och sätta pricken över i:et på det sättet han kan.. det är amazing!

min frälsare.
/greta


17/2

halloj, någon anonym har frågat lite frågor om mitt utbytesstudentår och eftersom jag har en minut över så tänkte jag att jag kunde berätta lite :)

hur övertalade du dina föräldrar?
det var inget problem, vi pratade om att åka och de tyckte det var en jättebra idé. jag har alltid haft bra betyg i skolan, så så länge jag lovade att sköta skolan och att jag verkligen skulle göra det bästa av mitt år i usa så lovade de mig att stötta hela mitt utbytesår (plus att det betyder till att jag bor hemma ett extra år nu efteråt:))

hur mycket kostade det?
jag vet faktiskt inte exakt, man får ju inget studiebetyg när man är borta så utöver programkostnaden så blev det en hel del fickpengar. men räkna med en ordentlig summa om jag säger så!

hur anmälde du dig?
jag reste med organisationen yfu, all information finns på deras hemsida. det är ganska mycket jobb att anmäla sig, formulär att fylla i, du kallas till intervju, du får skriva brev om dig själv plus massor av vacciner, visum, hälsokontroller osv - men allt det hjälper din organisation dig med! jag rekommenderar att du åker med yfu, ef eller afs.

några andra frågor? hit me with themmm :)

/greta

17/2

halloj, tänkte lägga upp lite bilder från polski (ska försöka hitta några som inte ligger uppe på facebook redan)!

/greta

17/2

Nu ska jag alldeles snart iväg på utbildningsmässa! Tror det blir roligt:)

/H


17/2

godmorgon på er! måste bara dra ett klockrent citat från filmen "love and other drugs" som jag såg på bio igår. jag minns inte exakt hur replikerna gick - men något i denhär stilen:
"dude, does she suck your dick? dont tell me she actually sucks your dick?!?"
"...."
"OH MY GOD, i cant believe it!! my wife looks on my dick like it was the eye of sauron"

hahahahhahahahhahah, jag skrattar typ fortfarande..
nu ska jag kila iväg till skolan, men innan dess kan jag bjuda på ett fint kort som jag tog för sisådär en halvtimme sedan


hihih pusspuss
/greta

16/2


haha jag tänkte att jag kunde avslöja att precis innan jag skulle resa hem från usa, bort från familjen som jag bott med i ett år, så gick jag in i min kelseys (systern i familjen) garderob och snodde ett par tröjor som jag sen tog med till sverige... dom passade faktiskt inte henne längre och jag hade använt dom hela året, men lite sneaky var det ändå.. förlåt kels!

mysigt kort från förra hösten! (haha, roligt att jag har på mig kelseys vita tröja också)
/greta

16/2


det verkar ju som att hannele har latat sig lite med uppdaterandet, och eftersom ni inte fick något tisdagstips igår så kommer ett tröst-tisdagstips nu ikväll istället! här kommer två tips om vi vill luncha inne i umeås stad och har det lite knapert om pengar:
#1 ica gourmets salladsbuffé

här är mallan och mois med mig och lunchar lite, supergott! om man jämför det med att köpa en sallad på en restaurang så är det nästan halva priset, dock så blir det ju lätt att man går förbi lösviktsgodiset på utvägen och inte sparar så mycket pengar iallafall :)
#2 restaurangchansen

upptäckte att mammsen hade köpt en restaurangchansen medan jag var borta, hur värt som helst ju! det finns massor med "2 för 1"-erbjudanden på blandannat waynes, schmäck, ronyas, göteborg och gouter... nomnomnom!
/greta

16/2

hejsan allihopen, nu är gretis back on track och hon ska styra upp denhär bloggen!!!
jag har dock somsagt en god/giltig anledning varför det varit dåligt med uppdateringar från min sida nu på sistone - jag har varit utomlands i polen en vecka med min klass. jag har massor att berätta om resan men tänkte att vk.se kunde få hjälpa mig att sammanfatta början:


gruppkortet är förövrigt taget av min iphone, jag mmsade den till vk.. ganska coolt va? ;)
/greeeetis

15/2

Hej alla glada, ledsna, sura, snälla, elaka.... Nu sitter jag hemma i min säng med två (!!) täcken för jag håller på att frysa ihjäl. Dagen har varit lång, både jag och Ibi har varit dödströtta, men det har varit roligt också. Jag har pånytt blivit beroende av spelet "Vem där?". Det är det som är så kul att vara på fritids, man blir som barn igen.

Igår var det en jättefiin kväll. Jag och ekko åt middag på Balder. Sedan fick jag ett halsband, jag svimmade nästan (av glädje). Sedan såg vi klart Världarnas krig och sen gick vi till mig och spelade tvspel. Ekko hjälpte även mig fixa Spotify premium så nu har jag det i mobilen också, något jag tänkt länge på men inte tagit tag i. Helt enkelt en superbra alla hjärtans dag! Och imorgon har vi varit tillsammans i tre månader:)

Och ikväll är det dans och jag är jävligt taggad.

/H


14/2



När jag och Greta var små gjorde vi egna tidningar till varandra. Jag prenumererade på Gretas tidning ABC-posten och Greta prenumererade på mina tidningar Djurkul (namnet är något jag blir mobbad för än idag). Jag har fortfarande kvar tidningarna jag fick av Greta, det skulle vara kul att ta kort och lägga ut här i bloggen. Men dom känns nästan lite heliga.. Varje lördagsmorgon rusade jag över till Greta och la en ny tidning i hennes brevlåda.

Önskar man hade samma fantasi som man hade då!

/H

14/2 ♥

Det har varit en skön söndagskväll. Jag och Ekko såg en konstig skräckfilm, men jag blundade så gott som hela. Tror jag är världens mest lättskrämda person. Jag blir rädd för vilken skräckfilm som helst. Men jag förstår inte ens att jag är vaken nu, ska alldeles snart lägga mig och det kommer bli så grymt skönt! Och nu är klockan över tolv= 14 februari= glad alla hjärtans dag! :):)

/H

13/2

Kan inte fatta att helgen snart är slut.. Har verkligen haft världens roligaste helg. Fredag var så jäkla rolig, igår likaså och idag sov jag till ett (?). Är det ens möjligt? Nu håller jag på att färga mitt hår, har fått en smärre utväxt och jag känner att det är dags för uppfräschning. Egentligen skulle jag och Ekko åka snowboard idag men vi ska ta det nästa helg istället. Då får jag inviga min bräda! Känns typ lite pirrigt.

Greta kommer flå mig när hon ser att jag inte uppdaterat ett enda dagstema, eller vad man nu ska kalla det, denna vecka. Men jag tänkte köra på bättre än nånsin nästa vecka istället!

Igårkväll kollade jag och Agnes på en miljard olika balklänningar. Vissa gräsligt fula, vissa helt ok, vissa riktigt fina. Jag har en idé ungefär vad jag vill ha på mig på min bal. Längtar så otroligt mycket!

Såhär såg jag ut på balen när jag gick ut nian. Känns som flera hundra år sedan. Klänningen var från Forever21. Frågan är var man ska leta klänning nu? Kanske ska be mamma om hjälp att sy en? Det kan antingen bli jättebra eller inte alls så bra. Jaja, nu ordbajsar jag alldeles för mycket. Ha en fin söndag!

/H

12/2

Nu sticker jag iväg för att vara med Agnes! Ha en superbra lördagskväll allihopa:)

En (riktigt) gammal bild för skojs skull.

/H


12/2

FÖRLÅT för den sämsta uppdateringen i hela världen. Men jag har inte tid! Och när jag väl har tid, så finns det inte på kartan att sätta mig vid datorn och uppdatera. Kommer nog igång bättre när lillGreta kommer hem från Polen. Igår stack vi till Corona där vi träffade hela CH kåren, älskar de allihop så mycket. Det var en sjukt rolig kväll. Sen idag fick jag en ny snowboard av mamma! Är så glad.

Ikväll ska jag träffa Agnes, en skön lördag helt enkelt. Jag vågar inte lova om det blir något "lördagstema", jag sitter knappt vid datorn! Men snart är jag tillbaka och då ska ni få se:) Hejs!

/H


11/2

tänkte berätta om en gång som jag och hannele skulle göra hamburgare (vi var typ sju år?) och hannele inte fick använda sin spis för sin mamma... så vi beslutade oss för att använda mikrovågsugnen istället! jag kan säga att det blev en liten sörja i mikrovågsugnen som smakade penis (jajjemän, klart vi smakade!) och sedan dess har jag och hannele aldrig stekt hamburgare igen, utan förlitat oss åt donken.
en bild från malins 18årsfest appropå ingenting alls. eller, fest för er ikväll kanske? :)

10/2

Idag känner jag mig på gott humör. Dagen gick superbra och jag lekte i snön med fyrorna och skulle fixa inför skulpturer dom ska få göra. Igårkväll var jag och Agnes på stepmuskel och det var huur kul som helst! Så vi bestämde att vi ska försöka klämma in att gå på fler pass tillsammans.

Nu ska jag äta middag på donken med Ekko och sen ikväll skulle jag kanske träffa Agnes. Helgen närmar sig med stormsteg (haha).

Hejs! /H

10/2

kanske jättekonstigt att jag väljer just denhär personen men jag tycker det tyder på vilken amazing människa det är... erik byström! han är en av mina bästa vänner och är rolig, lättsam, omtänksam, skön och ja.. ekko ftw helt enkelt!
och ja - det är hanneles pojkvän också, och jag är jätteglad för deras skull att de hittat varandra :) (så länge båda har tid till mig... vilket de båda har!:) )
/g

10/2

HEJDÅ!!!! nu åker jag till poland tillsammans med min klass för att se auschwitz, jag kommer vara tillbaka på onsdag om en vecka... pusspusspuss på er!

/g

9/2

kass - eller snarare ingen alls - uppdatering idag, jag ber om ursäkt! mycket som ska ordnas inför polenresan med klassen.. men jag ska iallafall bjuda er på ett avslöjande; en av mina absoluta favoritartiser är markoolio :). han var min idol (och hannele också för den delen) när jag gick i lågstadiet och jag har nu återupptäckt hans låtar - perfekta att träna till!
/g

9/2

Det är så mycket roligt på gång just nu känner jag, den här helgen kommer bli jätterolig! Utgång på fredag, lördag ska vi kolla en snowboard, söndag ska jag och Ekko åka. Jag tror det blir skitbra! Ikväll ska jag och Agnes på stepmuskel, aldrig testat det förut men jag tror nog det blir jobbigt..


Jag igår på dansen när jag försökte mig på något alldeles för svårt


Signe kunde bättre:D

/H


8/2


För er som gillar animerade filmer borde ni verkligen se Trassel. Jag vet att jag skrivit om den 101 gånger men det tåls att göra det en gång till. Än idag tänker jag på hur bra den är och jag kommer troligtvis se den fler gånger:) För er som redan sett den och gillade Maximus (hästen) i filmen kan se Vägen till El Dorado också... För hästen i den är ganska, eller jättelik. Jag och Greta diskuterade det efter vi sett filmen nämligen.
Haha, vilket inlägg det vart.......... Men jag gillar barnfilmer!




/H

8/2

tjenaa, här sitter jag i underställströja som en liten påminnelse till mig själv hur skönt det skulle vara med en springtur. dock så blir det nog inget av det med tanke på att jag har massor av andra "borde-göra-saker" ikväll. allt ska preppas inför polen, jag och pappsen ska handla, eventuellt övningsköra, mamma skulle nog uppskatta om jag städade mitt rum, rasismuppgifterna kommer inte göra sig själv och så ska jag gå och lägga mig väldigt, väldigt, väldigt tidigt.

åhhh, önskar jag kunde dra ut på en lång springis, ta en lång dusch och sedan dö facebookdöden. det hade varit en perfekt kväll.
/greta

8/2

Igår glömde jag uppdatera måndagstemat. Jag hade en bra idé, men vet ni? Jag tar det nästa måndag istället! Ni kommer garanterat garva........... Idag var förresten praktikdagen jätterolig! Igår var vi båda sega men idag gick det jättebra. Man får så mycket skratt när man är bland så små barn, dom är så snälla och söta. Men man blir lätt trött, dom har så mycket energi. På rasten fick jag och Ibi delta i en lek som hette 1,2,57 (fråga inte varför). Vi skulle bara stå på en kulle och titta på. Enkelt deltagande. Det har iallafall varit en jättebra dag.

Ikväll har jag dans och jag är supertaggad. Sen ska jag bara mysa med Ekko. Helt enkelt en skitbra tisdag.

Mitt gamla dansgäng!

/H


8/2

god morgon, god dag, hej, god natt, god eftermiddag, bajs. just nu har jag absolut typ ingen uppfattning om någon dygnsrytm eftersom jag sov tre (!!!!!) timmar i natt. varför då undrar ni? jo - det ska jag svara på!
jag var och tränade igår och sprang jättelänge, kom hem elva, duschade, fixade i ordning allt, skickade iväg massa mail osv och kom i säng tolv. somnade. vaknade klockan tre på morgonen av att jag var så förjävla hungrig att jag typ fick panik. jag hade typ förvandlats till ett svältande barn i afrika och min magsäck åt upp sig själv inifrån. så jag gick upp, hittade lite pasta i kylskåpet, och sen vart jag ju som pigg. så då satte jag mig och gjorde rasismläxan och vips så var det morgon och jag hade körlektion och dagen var i full gång! nu sitter jag här på historian, ganska road av jonathans känsloanfall..

ungefär såhär såg jag ut klockan tre imorse när jag vaknade. tur att jag fick i mig lite mat - nu ser jag ut som vanligt igen :)
/greta


7/2


imorgon fyller mallans pojkvän johan 18 år, vilket osökt får mig att tänka på när min kära vän hannele fyllde år back in the days. varje år på hennes födelsedag och hon kom och ringde på min dörr för att vi skulle gå till skolan stämde nämligen min moder, broder och syster upp i en herrans kör och sjöng "ja må hon leva", alla verserna, för glatta livet. jag skämdes något så jävulskt, hannele hade väl någon slags skräckblandad förtjusning i kroppen och min familj tyckte de var hysteriskt roliga... nu i efterhand inser jag att de var rätt roliga.. :)

här har vi ett annat exempel på familjen westers humor. har ni hört låten "en stor tallrik med bajs vill jag ha till frukost"? den är nämligen en del av min uppfostran som lillasyster till anton wester. en av hans födelsedagar skojade vi till det och bytte ut den traditionella sången och tårtan... sådana är vi helt enkelt :)
/en stolt wester


7/2

hur taggad blir man inte när man kommer hem och möts av detta? :)

ett sju sidor långt brev från min finaste megan bloesch i usa!

/g

7/2

en prommenix till stan med tove efter skolan, skönt att prata av oss lite grann! vi går ju i samma klass i skolan dag ut och dag inte - men det betyder inte att man måste passa på att vara med varandra utanför skolan också. det är svårt att bli personlig när man sitter i ett matteklassrum fullt av 32 andra ns-elever eller i en matsal full med typ 200 andra.. puss på min pottis :)

/greta

7/2

Dagen har varit riktigt bra, praktiken är skön och rolig. Två veckor lär gå snabbt (förhoppningsvis)! Nu väntar jag på middag, är hungrig som en varg.... Tråkig jag är, jag har inget mer roligt att skriva. Men det kommer blir mer sedan, då är det ju vårat måndagstema "back in the days" och jag vet exakt vad jag ska skriva om!:)

Jag och Ibi pratade om att vi saknar Nille som är i USA... Lillnille får ta och komma hem snart:(

/H


7/2

hallooooooojjjjj... sista lektonen för dagen nu! jag och mallan drog precis ett extra energitillskott i form av s-märken, klubba, kola, kanelbulle, apelsin, cola och ballerinakex!
scenario:
malin och greta på jakt igenom alla jackfickor, väskfack, skåphörn efter småpengar för lite godis. unge mister fredrik lövgren dyker upp med de gyllene orden "hallå dom tar ju kortautomat i caffan nu". det enda "problemet" med att använda kontokort i cafeterian är att man måste handla för minst 20 kronor.. det kommer garantera ruinera mig i framtiden! :)

titta vad fint jag har pysslat ihop ett collage från vårat hål idag! 
/eran greta som är sockerhög på livet just nu!


7/2

godmorgon på er! idag vaknade jag en halvtimme tidigare än vad jag brukar - och ändå får jag stressa sönder! typiskt mig att ha lite extra tid, tro att jag har huuuur mycket tid över som helst och sen komma försent... uppiggande att det är ljust ute när man ska ta sig till skolan iallafall! :)

tröjan jag har på mig denna morgon är från diesel, sjukt konstigt namn på ett klädmärke.. pusshejs!
/gggggg

6/2



Det jag tänkt mest på denna vecka är hur mycket ljusare det faktiskt har blivit. Riktigt skönt! Kan ju säga att jag icket jobbat med PA100 rapporten. Det är sååå tråkigt att göra nånting man måste göra, håller ni inte med? Allt annat går ju bra. Men det man måste göra är bara så trist. Helgen har varit jättebra, Trassel med Greta, träffat farmor och myst med Elin.
Nästa vecka har jag ju praktik, men dessa två veckor vi har praktik tänker jag faktiskt bara försöka ha roligt med Ibi, njuta av att det är så nära till dit vi ska. Det blir nog två superveckor.

Med detta säger jag godnatt.

/H


6/2

idag har jag blött näsblod mer eller mindre hela dagen. faktum är att jag blödde så mycket näsblod att jag avstod från iksu (okej, jag letade mest efter en gilting anledning eftersom jag inte orkade åka). istället satt jag och myste (mös?) med mina tofflisar som jag fick av hannele i julklapp och ett par ton snorpapper bredvid mig... nu är det dock dags för tandborstning och pyjamas, nattinatti på er! :)


6/2



sååå... denhär veckan har jag verkligen börjat inse att jag går på natur/sam-linjen... skoluppgifterna börjar torna upp sig, föröka sig, expandera, massproduceras osv. trots att jag jobbat undan en massa är jag långt ifrån läxfri... detta är läget just nu:
matte: fick precis tillbaka ett prov, jag fick vg och måste verkligen börja ta tag i att jobba på lektionerna om jag ska nå upp till mitt mål, nämligen ett mvg...
tyska: har spårat ut. vi ska ha läst 50 sidor i en bok och jag har läst tre sidor. fan.
so: min mamma ska alltså komma och föreläsa i vår klass nu till veckan... jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till det....
historia: vi har världens största inlämningsuppgift som jag börjat på men inte fortsatt på.
svenska: är klar med uppgiften. tacka fan. svenska är min trygga zon i skolan.
idrott: hahahah snart har vi skridskor och efter min bambi-på-hal-is-uppvisning kommer jag garanterat att sänka mig
stresshantering: trots att vi börjar få massor med läxa som jag ligger efter med där också så älskar jag lektionerna! underbart att ha mediation, avslappning eller massage i skolan! :)
rasism: vi har ca 10000 kg läxa, jag är sån tur var klar med debattartikeln (tog mig typ hela helgen) men har annan läxa kvar där. och till det viktigaste :
på torsdag drar vi till polen för att besöka koncentrationslägren där!

annars, minnesvärt från denna vecka måste vara underklädesshoppingen för mer än 2000 kronor (jajjemän, jag befann mig i himmelriket), biomys med hannele, ordentlig utveckling i bilkörandet och så vidare! tror faktiskt att nästa vecka kommer bli aningens mer minnesvärd än denhär så.. keep reading ;););)

/eran greta julia maria wester


6/2

Kolla vilken cool bild jag gjorde i Photoshop.. tur att man tog lektioner i ettan och blev pRo. Just nu sitter jag i mitt nystädade rum, det känns verkligen skönt att sitta här inne än när det såg ut som det gjorde innan. Lyssnar på Into dust och allt känns så jäkla bra!

Hoppas ni har haft en lika skön dag som jag har haft. Farväl /H


6/2

idag har jag på mig en tröja som jag köpte i san fransisco i somras... så vad är då mer lägligt såhär på söndagseftermiddagen än en bildbomb från min kalifornienresa? :) jag har 1000 miljoner bilder så vi delar upp det.. här har ni gretas califorinatrip: #1






borde jag lägga upp dem som miniatyrer så ni kan klicka upp dem eller ska jag göra bilderna större? vad tycker ni? :)
puss!
/g

6/2

Här sitter jag nu i godan ro med en kopp Oboy, det är min belöning. Jag har nämligen storstädat mitt pundarhak till rum. Tänk vad mycket jag gjort och klockan är snart två! Och ikväll kommer min Erik hem, det längtar jag till jättemycket.

Imorgon börjar min och Ibis praktik... Vi får se hur det går med tanke på hur mycket farliga gangstrar (?) det finns på den skolan nuförtiden. Jaja, får väl inskaffa en väska med kodlås.

Förresten, kolla mitt finger på bilden? Har jag verkligen det sådär när jag dricker ur en kopp? Ser helt vrickat ut..

/H


6/2

kom precis in från en långprommis med ibi. vaknar man klockan sju (..!?!?"=) en söndagmorgon så hinner man nämligen med en hel del. övningskörande en timme, långfrukost + lunch, en 1,5 h promenad och nu jäklar ska jag få klart min debattartikel! klickar ni på bilden på mig får ni förresten höra låten som går på repeat igen och igen och igen hemma hos mig just nu!

/g

6/2

än en gång... vad gör jag uppe just nu?! hursomhelst så knåpade jag i morse ihop en asgod blåbärsgröt till frulle. recept á la greta:
ingredienser:
- gröt
- blåbär
- socker
insruktioner:
blanda ihop de tre ovanstående... voila!:


/g

5/2

Egentligen hade jag kunnat skriva om 100 olika saker... Men jag har 0 bilder. Men vi åt kött och potatisgratäng till middag. Och det är inte köttet jag vill skriva om, utan det är själva POTATISGRATÄNGEN. Potatisgratäng är så jäkla gott, det är mycket godare köpt än hemmagjord...... Ett hett tips till alla matdiggare. Skriver mer imorgon! Är hos Elin nu så jag ska vara social med henne. Hejdååå
/H

5/2



dags för dagens tema - nämligen något som jag och hannele ätit som var/är förjävla gott. idag tänkte jag presentera min absolut bästa smakförstärkare... med en blandning av sött, salt, nästan syrligt och givetvis tomater... : KETCHUP.
enligt mig kan man ha ketchup på allt som man kan äta tillsammans med tomater. detta inkluderar i stort sett alla mackor, alla grönsaker (isbergssallad, broccoli, majs, ja, tillochmed riktiga tomater!) och alla sorters proteiner som kött, kyckling, fisk eller ägg. nu är det klart att om tillexempel har en laxbit så tar jag ju hellre någon mer "passande" sås än ketchup på den - men skulle jag välja mellan att äta den torr eller med ketchup så är ketchupen given!

och ja.. ni ser ju hur lite ketchup det är kvar i våran ketchupflaska.. jag erkänner mig skyldig!
/g

5/2

Helgen är så perfekt hittills! Igårkväll såg jag och Greta Trassel på bio, som typ är en av mina nya favoritfilmer, jag somnade tidigt och vaknade tidigt och var superpigg! Tog en promenad till farmor och tog Annie med sig. Sen for jag och mamma till Strömpilen där jag shoppade loss.. Det var välbehövligt kan jag säga. Detta kanske är den sämsta bilden men...



Hahaha jag kan inte det där med att ta kreativa och lockande bilder men. Nu undrar ni säkert varför jag tog med mina ben, men det kan jag berätta för er! Det är mina nya, supersnygga och supersköna träningsbrallor. Dom syns inte så bra men. Jag är supernöjd med allt! Plus att expediten diggade mig så jag fick en mörkbrun ögonskugga på köpet.

Och ikväll ska jag till Elin. Hejs! /H

5/2

om det bara slutar snöa någon gång ska jag pallra mig på cykeln och komma iväg till iksu.... jag känner mig förresten lite som en varmkorv i dehär kläderna (ketchup + senap theme).. hmmm

/g

5/2

läxaläxaläxaläxaläxa. jobbar med en debattartikel om antisemitism som blir riktigt intressant faktiskt. som individuellt val i skolan har jag nämligen valt en så kallad rasismkurs, och nästa vecka ska vi åka till polen, krakow, auschwitz. jag ser grymt mycket fram emot resan, det kommer att bli oerhört känslosamt och lärande att se koncentrationslägrerna, men innan dess måste jag bli klar med 100000 kg läxa och gud vette fan hur jag ska hinna!

såhär coola var iallfall jag och hannele igår på bion. yeah!
/g

5/2

tillbaka från övninskörningen. kan meddela att jag nästan kissade på mig, att jag fick ex antal motorstopp, att pappa skrattade högt när jag skulle ta bilder till bloggen och att vi hade laddat upp ordentligt med spade och grejer ifall det skulle bli en repris på torsdagsdramat (kolla videobloggen fredagsfail så förstår du!). nu ska jag duktigt göra mina läxor tills jag lessnar och sedan iväg och träna!


5/2

Fick nyss veta att Ida har självaste Nemo Hedén som granne!

Jag som älskade Kungarna av Tylösand tycker iallafall det är hur coolt som helst... Men, snart ska jag iväg till min farmor och ikväll blir det Elin! En toppendag enligt mig!:)

/H


5/2

godmorgon!

jag vet inte riktigt vad det är som tagit åt mig på sista tiden, eftersom jag vaknar innan nio varje helgmorgon...
mina misstankar:
1. min kropp är felaktigt inställd på pensionärsdygnsrytm
2. min kropp är felaktigt inställd på stenåldersdygnsrytm (vakna när solen går upp och somna när solen går ner)
3. min kropp är felaktigt inställd på babydygnsrytm

HALLÅ?! jag är tonåring?!?! då är det meningen att man ska sova till tolv och tycka att det är jobbigt att komma upp ur sängen... aja... mina dagar blir långa och effektiva iallafall, jag har redan hunnit med en stor frukost bestående av varma mackor och fruktsallad och nu ska jag och pappsen iväg och övningsköra. ingen risk för mycket traffik på vägarna iallafall.

puss!
/g

5/2

Det har varit en riktigt bra dag idag! Kort skoldag, religionslektionen var riktigt rolig, träning med Ibi på Iksu efteråt och sen bio med Greta på kvällen. Vi såg Trassel, jag grät, skrattade och skrattade så jag grät. Den var huur bra som helst. Kommer aldrig sluta älska animerade filmer... Nu ska jag dock snart lägga mig, är så jäkla trött.

/H


4/2




4/2

blev en icket-traditionell fredageftermiddag för mig. först och främst så satte jag mig på bussen hem (cyklade inte eftersom mammsen skjutsade mig till skolan imorse), träffade vickis där - vilket jag typ aldrig gör... måste bli bättre på att dejta den bruden!, och sen hoppade jag av vid statoil, köpte godis (dödskallar, som jag vanligtvis inte ens tycker om) och åkte hem och la mig framför tv3play... förtjänade det helt enkelt :)


/g

4/2

kanske....
idag ska jag och hanka kanske på bio. vi kanske kan se trassel (eller vad säger du hanka?). vi kanske kommer att se ut ungefär såhär:

två saker som det iallafall inte är någon tvekan om är att jag är sämst i världen på tyska och att klockan äntligen blivit 14:20... = NU ÄR DET HELG! :)
/g


4/2

hihihihi idag hade jag matte... jag hade lite tråkigt...
filip fick helt enkelt underhålla mig med sin grafritande räknare, det var kul i ungefär 2 minuter. sedan så räknade jag en uppgift. sedan så gifte jag mig med gb, romantiskt va?


/g


4/2



Brallan skolkar igen...........................
Laserjäkeln är förresten Ibi

/H

4/2 (försenat igen)


Förlåt igen för jag uppdaterar sent.. Men grejen är att Greta har alla "nya" rubriker på sin dator och jag måste vänta tlls hon uppdaterar så jag kan spara dom, men jag hann somna igår innan hon uppdaterade.
Men det kommer nu istället!

Jag tänkte skriva om en av mina bästa vänner Agnes. Hela lågstadiet var det hon och jag, men vi slutade umgås i mellanstadiet. I början av sjuan frågade hon en dag om vi skulle gå på stan tillsammans, vi "hittade tillbaka" och sedan den dagen har vi varit oskiljaktiga.

Hon har alla egenskaper en bra kompis ska ha, hon är genomsnäll, omtänksam och hon lyssnar alltid när jag behöver hjälp. Vi har alltid kul tillsammans, vi garvar åt samma saker och förstår varandra utan att behöva säga nånting egentligen. Och vi har upplevt så jäkla mycket roliga saker tillsammans. Alla övernattningar i min husvagn när vi såg skräckfilm, alla partykvällar, alla knäppa saker vi gjort.. Hon är så betydelsefull för mig att det är svårt att förklara, men jag hoppas ni förstår hur nära vi står!

 

/H


3/2



denhär torsdagen tänkte jag ta upp en person som jag saknar oerhört mycket - nämligen kelsey rae rauch. jag bodde hos henne hela förra året och hon var en blandning av min bästa vän, min psykolog, min papperskorg, min nallebjörn och mest av allt min syster.

hon är en oerhört utåtriktad, välvillig, öppen, fyndig person som verkligen betydde allt för mig under mitt usa-år.
/g

3/2

min dag i tre bilder:

1. stressande över all läxa som vi helt plötsligt fått, hur hände det?
2. malin introducerade mig till blue keld, ny favoritdryck! och så lite obligatoriskt lösvikt på det
3. dagens byte: underkläder för ca 2000 kronor :) :) :)



nu ska jag hoppa i springskorna och få skjuts av pappsen till iksu - åt aningens för mycket middag så vi kan ju hålla tummarna att det inte kommer upp medan jag tränar...
senare ikväll kommer förresten "en betydelsefull person", så håll ögonen öppna, det kan vara du ;)
/gretis kletis

3/2

Mina vänner!!!!!! Eller ni som vet om min synska förmåga iallafall. Det har hänt igen!!! Jag satt här och var så sjudundrans sugen på pannkakor, tänkte för mig själv att det var en miljon år sedan jag åt det. Så jag ringer mamma och frågar om hon är på väg hem och vad vi ska äta till middag (tänkte om dom redan planerat typ oxfille eller något...). Ja, då svarar hon "jag och pappa ska äta ärtsoppa (vilket jag med milt ordval inte är det godaste som finns) och att vi lagar pannkakor till dig" HAHAHA förstår ni vad coolt?!?!?!

Nu hör jag hur dom kör upp på uppfarten. Känner mig så glad och synsk helt plötsligt:)

/H


3/2


Kolla partytricket jag och Elin körde när vi åkte skrana förra helgen..

Idag är en riktig jäkla segdag. Jag kan inte masa mig ur soffan! Vad är det med mig? Idag slog det mig också hur jobbsugen jag är. Konstigt det lät, men jag är verkligen det. Vill jobba, få lära mig nya saker och framförallt tjäna ~cash~... Förlåt midde men jag är urless på dig! Tur det finns tre faktorer som faktiskt gör att man orkar dra sig dit. Ibi, cafeterian och att man kan lyssna på musik i hörlurarna.

/H

2/3

klockan är bara halv tio, och det känns som att det har hänt en massa på denhär dagen redan! gick upp 10 över sex för en körlektion och åkte sedan till skolan tillsammans med L-O. lite stresshantering på det och here i am, in tha bibliotek... sittandes med 10000 kg rasismläxa. nu - bort från bloggen, igång med pluggandet!!! 


min kompanjon och jag på bussresa mot äventyr en fredag någon gång.. :)

/g


2/2



Så nu var det min tur att avslöja något. Något som alla kanske inte vet om Greta är att hon är expert på att ge råd. Om ni bara kunde förstå hur många gånger hon hjälpt mig med olika problem.. Alla råd jag fått kan jag tänka på än idag. Det har fått mig att tänka hur jag ska handla i olika situationer!

/H♥

2/2



visste ni att det är hanneles förtjänst att jag kan gå ner i split (spagat? lät mig aldrig skillnaden)? en gång när vi stretchade så tryckte hon ner mig, knäckte till något ben eller drog till någon muskel eller något. sedan dess har jag kunnat gå ner i split - tack hannele! :)

/g



2/2

trots att onsdagar är våra längsta och tyngsta dagar har det faktiskt varit en grym dag! undra om det kan ha något samband med att jag sov nio timmar inatt och bara har varit något annat... jag klagar inte iallafall! :)

fick träffa min fina ester, vi borstade tänderna på mcdonalds. sedan... orkar inte jag uppdatera med för nu kom malin över! PUSS! :)


2/2

Så nu ska jag snart sticka iväg till donkis och äta med Ekko. Vi ska äta finmiddag som ni kanske förstår för han åker till Kittelfjäll imorgon. Ikväll ska vi nog bara ta det lugnt se film och kanske spela tv-spel.

Men nu ska jag ta det piano som min körlärare säger och logga ut, ville bara ge ett livstecken! Ha en vacker dag allesamman

/HHHHHHhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

2/2 (försenat)


Buhuu, förlåt, missade tisdagstipset igår. Jag for till Ekko och sen kom jag hem så sent och däckade på en gång av trötthet. Så jag ber om ursäkt för det! Men jag jag gör ett lite försenat snabbtips. Och det jag tänkte tipsa om är en rolig historia som jag svimmade av skratt till igår när jag läste Hemmets (ja, jag läser Hemmets...)

Det var en gång två paraplyer som stod i en garderob. Helt plötsligt ställer någon in en käpp. Då säger det ena paraplyet "kolla, en nudist!!!!!"

Hahahahaha hahahah hah ah hah ah

/H

2/2

godmorgon, godmorgon!
sitter just nu i ett av de få rum i vårt hus som inte är fyllt med fläktar... för er som har missat det så är hela vårt hus vattenskadat. nu ska ni allt få se på en liten rundvisning i vårt hus:

fint va? :) :) :) :) :)
på översta bilden till vänster kan man ana vårat tillfälliga matbord. positivt är att man kan söla på golvet hur mycket som helst!

1/2

haha ni vet förra inlägget? precis efter det skulle jag ta en dusch och tänkte kolla hur mycket saker vi har från body shop egentligen. dethär var vad jag hittade i och precis utanför vår dusch:

nu är alltså inga krämer, inget smink, inga övriga hårprodukter och inga typ ansiktstvättar och grejer inräknade. plus sakerna i min väska i venezuela (mitt bagage är fortfarande inte tillbaka......), min skolväska + handväska och min och mamis träningsväskor. nämnde jag förresten att jag och min mamma tycker om att handla på body shop?

1/2



här kommer tisdagstipset - nämligen hur du inte ska göra om du vill spara pengar (vet nämligen en jävligt slösaktig tjej som har dåliga erfarenheter av alla nedanstående exempel)

1. fika hemma. helt seriöst, tre latte och något till det i veckan och det ryker flera hundralappar...
2. låt dig inte luras av reor. det finns en tjej som jag känner som brukar tro att hon sparar pengar av att handla på reor. exempelvis i helgen, hon köpte kläder för 700 kronor och tröstade sig med att hon sparade pengar?! idiotisk tjej.
3. om du ska på en shoppingrunda, ut en fredagkväll eller dylikt - bestäm hur mycket pengar du max får spendera och ta ut detta i kontanter. att dra ett kort är väldigt enkelt, men ack så smärtsamt att kolla kontoutdraget efteråt.
4. bjud bara de som bjuder tillbaka - låt dig inte utnyttjas av snåla människor!
5. gå inte in på body shop eller sega råttan om du väntar på bussen. (se framförallt upp för expediten på bodyshop som är en kort kvinna med glasögon och blont hår! hon är tamejfan livsfarlig på att sälja in saker!!!)

finns ca en miljard till saker som denhär tjejen slösar pengar på, men här var iallfall några av de värsta tjuvarna i hennes plånbok). och för er som inte fattade det - tjejen jag skrivit om var jag.

här är en bild på mig och mina sötaste småkusiner - notera att vi sitter på ett fik (punkt 1), att jag betalat med kontokort (punkt 3) och att dessa finingar nog inte kommer bjuda tillbaka (punkt 4). dock så är detta ett undantag på vilka jag faktiskt bjuder gärna och med gott samvete för dom är mina favvosar! :)
/g

1/2


Vilken slapp dag det har varit. Solen har skinit, dagen var inte så lång, jag åt ett minimål efter skolan. Jag förtjänade det för jag har så jävla mycket träningsvärk... Efter jag ätit upp minimålet satt jag och Ibi och inspekterade alla människor som gick ute och det var så jävla roligt. Det var en gammal gubbe som stod mitt på torget, en bit utanför Åhléns, och en bit utanför ingången till Kungspassagen. Han bara stod där utan att röra sig, med armarna lite relaxat bakom ryggen. Vi satt och tittade på han hur länge som helst, till slut kom en cyklist och fick väja för honom och inte ens då flyttade han på sig!!!!! Det var roligare än det låter...

Ikväll ska jag vara med min finaste Ekko, det ser jag fram emot! Och senare ikväll kommer tisdagstipset.. Har ett skitkul tips, ni kommer garva ihjäl er.

/H to the A to the N to the N to the E to the L to the E

1/2

update @ mammsens jobb!
kukbajsmatteprovet idag gick ju inte hela vägen fram kan jag garantera, hade behövt ungefär en timme till för att hinna med alla jävla uppgifter och ja... inte så taggad brud helt enkelt. nu ska jag iallfall snart på iksu med min kära storebror men först blir det en runda till mamis jobbs kaffeautomat och ta en dubbel wiener melange (typ smaksatt kaffe med ett par kg socker i). puss!

 

RSS 2.0